С gb Pockit на път

Една изненада за пътуването ни до Азия от Любо, бе закупуването на количката gb Pockit.  Лека и компактна,  с размери 30 х 18 х 35 см в сгънато състояние (Рекорд на Гинес™ за 2014) и тежаща 4.8 кг. Количката е подходяща за деца от 6 месеца до  25кг според информацията дадена в официалния им сайт.

gb Pockit stroller

Изключително компактна, количката пасна идеално в ежедневието ни по време на път. Дизайна ѝ позволява два типа свиване. Аз лично често ползвам по-бързия от двата вариантa, оставящ задните колела леко да стърчат. При нужда от по-компактно свиване, може да се приберат задните колела предварително и така да се достигнат рекордните размери. Свиването може да отнеме малко време в началото, преди да се свикне на подходящия натиск, нужен да се случи целия процес.

gb Pockit stroller

Седалката

Седалката на количката е тип хамак и не се спуска назад. По тази причина и самата седалка не е напълно изправена и е по-скоро на 130° наклонена. Строго индивидуално е как би се приело от всяко дете. В нашия случай, Мая никога не е имала проблем със заспиването в количката. Седалката е екипирана с пет степенен регулируем колан с меки подложки. С израстването на детето коланите могат да се отпускат и повдигат. Цялата седалка е добре подплатена и мека, осигуряваща удобството на детето. Може да се сваля и пере отделно.

gb Pockit stroller wheels

Колелата

Предните колела се въртят на 360, като така осигуряват бързо и лесно маневриране из града. При нужда от по-голяма стабилност на пътя, предните колела могат да се заключат в посока напред . Размера им е около 11 см в диаметър . Без амортисьори, количката не е пригодена за бутане по груба настилка и неравни терени. Изпробвахме я, все пак,  по време на пътешествието по пътечки и черни пътища. Освен друсане и подскачане за малката, на моменти се налагаше да я вдигаме цялата, за да продължим напред. 

Задните колела са оборудвани със спирачка, която е малко по-малка от желателното. Случвало се е да имам проблем с нея и не винаги съм успявала от първия път да я натисна. Дали е било от натиска или неподходящи обувки… и на ръка съм я застопорявала.

gb Pockit stroller canopy

Сенника и коша

Сенника на количката е плосък, с недостатъчно голям размер, за да предпази детето от слънцето. По време на пътуването си носех допълнителен сенник за количка, който се поставяше отгоре и се връзваше отдолу  на количката. Още един недостатък за мен са височините на дръжките. Не са регулируеми  и за по-високи родители 170+, бутането на количката може да се окаже неудобно удоволствие. От друга страна, дръжките позволяват бутане с една ръка и маневриране с нея.

Количката притежава и малък кош под седалката позволяващ багаж до 5кг – достатъчно за шише, чантичка с резервни дрехи и храна. Лесно достъпен отпред и отзад, което улеснява използването му.

gb Pockit stroller

За мен това е количката за път. С нея ми е изключително лесно да се провирам между хората, да минавам през гишета и малки проходи. Бързо се свива и разгъва. Побира се навсякъде – под седалката в автобуса, в багажното над седалките в самолета , под мишница по време на ход. Количката gb Pockit е перфектна, за това което е създадена, а именно да изпълнява функцията на количка , без да утежнява багажа допълнително.

Може да я закупите от ТУК

1 thought on “С gb Pockit на път”

  1. Pingback: Как да пътуваме в Тайланд? | RollingRoo

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: